getrommelde collectie uitgelicht

Getrommelde tegels

Getrommelde vloertegels zijn al sinds jaar en dag in productie en tot op de dag van vandaag is het een veel gevraagd product. Helaas zijn er steeds meer fabrieken die stoppen met het vervaardigen van deze tegels. Bij ons vindt u gelukkig nog enkele series, zodat uw interieur perfect kan worden voortgezet op de vloer. In de tegelindustrie beschrijft de term ‘getrommeld’ zowel de afwerking van de tegels als één van de twee processen voor het maken van deze afwerking.

Uiterlijk van getrommelde tegels

Tegels die getrommeld genoeg worden hebben een aantal karakteristieke eigenschappen, afhankelijk van welke soort getrommelde afwerking ze krijgen. Alle getrommelde tegels hebben een zacht verweerd uiterlijk. Natuurlijk getrommelde tegels hebben een licht afgeronde rand en hoeken met een zacht uiterlijk. Gezoete getrommelde tegels hebben een matte afwerking met een rustieke rand. Gepolijst getrommelde tegels hebben een gepolijst oppervlak, maar een rustieke, ongepolijste, getrommelde rand. Anticato getrommelde tegels hebben een rustieke oppervlak vol kleine kuilen, scheuren en gaten, evenals een versleten rand. De twee meest voorkomende afwerkingen gezien zijn natuurlijke en anticato getrommelde tegels.

Assortiment

Wij hebben een aantal keramische getrommelde vloertegels in ons assortiment. Van het formaat 14,2×14,2 tot zelfs 60×60 met verouderde kanten. Natuurlijk kunnen wij ook allerlei soorten natuursteen in getrommelde uitvoering leveren.