portugese tegels uitgelicht

Portugese tegels

Eeuwen geleden werden in Portugal onder invloed van de Moren tegels gemaakt op traditionele, milieu-vriendelijke wijze. U vindt ze tot op de dag van vandaag nog in de kastelen, pousadas en patriciershuizen.

  • Castelo hanteert nog steeds dezelfde methode voor het vervaardigen van haar vloer- en wandtegels van marmerpoeder en kleurstoffen. Daardoor gaat een Castelo tegel honderden jaren mee en geven we levenslange garantie op slijtvastheid. Castelo tegels zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan patronen in 15×15 cm, 20×20 cm en 30×30 cm.
    Sinds kort heeft Castelo haar programma gewijzigd. Er zijn meer patronen verkrijgbaar dan voorheen, maar de verdeling is nu opgezet in de Castelo Huis-collectie en de Castelo Custom-Made collectie. De tegels uit de Huis-collectie zijn standaard voorradig in Nederland en hebben een korte levertijd. De Custom-Made collectie omvat alle verkrijgbare patronen van Castelo, deze worden op aanvraag voor u gemaakt. De levertijd voor deze collectie kan oplopen tot 8-10 weken.
    Bekijk hier de Castelo Huis-collectie
    Bekijk hier de Castelo Custom-Made collectie

Hieronder vindt u links naar praktische informatie over het verwerken en behandelen van de Portugese tegels.

Castelo tegels leggen Buitenhoeken Behandelen
Tips portugese tegels ontwerp Portugese tegels bestellen